Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ořechová bábovka

6. 4. 2010

I když jsem se ořechové bábovky bála, protože prý kvůli tomu, že ořechy obsahují hodně tuku, může být těsto těžké, dopadla dobře. Byla nadýchaná a chuťově výborná.

 

Obrazek

 

Recepis:

4 vejce

120 g másla

240 g pískového cukru

1/4 l mléka

250 g polohrubé mouky

100 g strouhaných vlašských ořechů

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

 

Cukr utřeme se změklým  máslem a postupně zašleháváme žloutky. Bílky oddělíme a ušleháme na hustý sníh. Do něj zašleháme vanilkový cukr.  Do žloutkové směsi vyšlehané do pěny pomalu přidáváme mouku s práškem do pečiva, mleté ořechy, mléko a nakonec těsto zlehčíme našlehaným bílkovým sněhem. Formu na bábovku vymastíme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vlijeme a urovnáme. Bábovku dáme do předehřáté trouby a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Upečenou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář