Jdi na obsah Jdi na menu
 


Linecké

19. 12. 2010

 

Linecké cukroví:

4 žloutky

50 dkg hladké mouky

30 dkg másla nebo Stely

20 dkg cukru moučka

citr. kůra asi z poloviny citronu

Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak vyválíme a vykrájíme požadované tvary a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 5 minut. Slepujeme marmeládou.

 

 

 

dsc_0372_zmena-velikostilog.jpg

 


Třené linecké cukroví: 

300 g hladké mouky

250 g másla nebo Stely

80 g cukru moučka

1 vanilkový cukr

nastrouhaná kůra z poloviny citronu

2 žloutky

Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Poté přidáme kůru a postupně vmícháme mouku. Cukrářským sáčkem stříkáme na plech vyložený pečícím papírem tvary a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 až 10 minut podle velikosti cukroví. Vychladlé cukroví polejeme čokoládou nebo ho můžeme ozdobit nebo slepit marmeládou.