Linecké
Linecké cukroví:
4 žloutky
50 dkg hladké mouky
30 dkg másla nebo Stely
20 dkg cukru moučka
citr. kůra asi z poloviny citronu
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto a necháme v lednici do druhého dne odležet. Pak vyválíme a vykrájíme požadované tvary a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 5 minut. Slepujeme marmeládou.
Třené linecké cukroví:
300 g hladké mouky
250 g másla nebo Stely
80 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
2 žloutky
Změklé máslo vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Poté přidáme kůru a postupně vmícháme mouku. Cukrářským sáčkem stříkáme na plech vyložený pečícím papírem tvary a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 8 až 10 minut podle velikosti cukroví. Vychladlé cukroví polejeme čokoládou nebo ho můžeme ozdobit nebo slepit marmeládou.